Recepten

  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
  • Wasabi4You
    InnovationLAB RAI 2015

Mini WASABI recepten

– Voor 100 gram Wayonaise raspt u 30 gram verse wasabi (of meer naar behoefte)
Roer de geraspte wasabi direct door de mayonaise en uw Wayonaise is klaar! Heerlijk bij gegrilde hamburger, gekookte mosselen, kaasblokje of bij uw bittergarnituur.

Voor Wasabi Boter raspt u 15/20 gr. verse Wasabi en vermengt deze met 50 gram room-of plantaardige boter, heerlijk op gegrild vlees of vis en door diverse soorten groenten.

Wasabi Tomatensap met een bite; roer een half theelepeltje verse Wasabi door een glas tomatensap, pittig èn gezond!

Wasabi Roomkaas; 50 gram Roomkaas en 10 gram verse Wasabi

Uiteraard kunt u de verhoudingen naar eigen behoefte aanpassen.

{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}{}

Garnalen, avocado & waterkers salade met een lichte Wasabi Dressing;
Voor 4 pers. als voorgerecht of lichte lunch. Bereidingstijd: 10 minuten.

Voor de dressing:
2 volle eetl. mayonaise
2 thl. witte wijnazijn
Vers geraspte Wasabi naar smaak (ongeveer 2 á 3 th.l)
Gemalen peper & zout
Mix alle ingrediënten in een schenkkan en dek deze af met huishoudfolie.
(bewaar de dressing voor gebruik in de koelkast)

Voor de salade:
150 gram waterkers
2 rijpe avocado’s in plakjes gesneden
400 gram gekookte garnalen
Verdeel de waterkers over 4 borden, leg de plakjes avocado en de garnalen erop
en breng het op smaak met de Wasabi dressing.
* Serveer er geroosterd brood of toast bij als garnituur.

Uitzending Wasabi Larisse RTVBetuwe

Larisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *