Geplaatst op Geef een reactie

De verleidelijke wereld van Wasabi

Is Wasabi alleen voor Sushi?

Ondanks dat men zelden echte Wasabi krijgt voorgeschoteld heeft iedereen wel eens van Wasabi gehoord. Meestal van de Sushi.

Maar (echte) Wasabi is andere koek. Deze zeer prachtige plant ontplooit zich na 2 jaar in zuiver water tot een zeer veelzijdige én gezonde smaakmaker. Als iets Slow Food zou mogen heten is dat zeker wel Wasabi.

De meest eenvoudige toepassing van Wasabi is het maken van Wasabi Mayonaise. Meng vers geraspte Wasabi door Mayonaise met de verhouding 1.5:5 of iets pittiger 2:5.
Dan heb je een sausje voor bij de borrel met een blokje Kaas of bitterballen, waar men niet genoeg van kan krijgen. Iedereen zal je vragen naar het “gastronische geheim”.

Of geef je Salades of Maki Sushi een unieke hemelse beleving. Zelfs een ‘gewoon’ broodje Hamburger wordt een Culinair hoogstandje.

Jammer dat echte Wasabi nog veel last heeft van koudwatervrees. Men denkt namelijk nog steeds dat echte Wasabi pittiger is dan het groene chemische imitatie goedje uit de tube of het poeder. En het tegengestelde is waar. Vers geraspte Wasabi smaakt heerlijk mild pittig, precies genoeg om de puurheid van Moeder Natuur te ervaren. En voordat je begint weg te zwijmelen van de heerlijke beroeringen in je gehemelte is het ineens weer voorbij en wil je direct nog meer. Welkom in de betoverende wereld van Wasabi.

– Eenvoud en de pracht van puur natuur is het ware – Mr.Wasabi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =